מבוא לעולם אמנויות הלחימה
מאת: ד"ר גיא מור
תמיד נהנו אמנויות הלחימה מהילה מיסטית, אמני הלחימה הגדולים נחשבו בעלי כוחות על אנושיים והוליווד טרחה ועדיין טורחת לחזק את המיתוס.
המבוגרים בינינו זוכרים את ברוס לי ו- Grasshopper (דיויד קראדין) מהסרט קונג-פו, הצעירים יותר מכירים את ג'ט לי והדרדקים מתמוגגים שנה אחר שנה על ביצועיהם של הפאוור ריינג'רס ודומיהם.
שחקני קולנוע וידוענים כמו כרים עבדול ג'אבר ושון קונרי טרחו לציין כי הם בעלי חגורה שחורה באמנות לחימה זו או אחרת.
האכזבה הגדולה של שוחרי אמנויות הלחימה הייתה לגלות ש"מר מיאגי" (Mr. Miyagi)) המורה הנערץ מ"ילד הקראטה" הינו חסר כל השכלה בתחום אמנויות הלחימה ודווקא אויבו האיום השחקן מרטין קוב (ששיחק את דמות המדריך הרע ג'ון קריז) מחזיק בשלוש חגורות שחורות במגוון שיטות: קנדו, אוקינאווה-טה וטייגר-קמפו.
מה יש באמנויות הלחימה שהופך אותן לכה אטרקטיביות ?
התשובה אינה פשוטה, אולם מעבר להילה ההוליוודית, עיסוק סדיר באמנות הלחימה מהווה בסיס להתפתחות אישית בלתי רגילה, החיבור בין גוף ונפש תופש מקום של כבוד בכל אמנות לחימה המכבדת את עצמה ומעניק כלים אמיתיים ותעצומות נפש שאינן נמצאות בענפי אתגר אחרים.
היתרונות הגופניים הנלווים לעיסוק באמנות לחימה עולים בהרבה על רוב ענפי הספורט האחרים ומאפשרים אימון רציף וארוך לאורך כל מעגל החיים.
כאן המקום אולי להזכיר את רוברט וורלה ידידי מצרפת שהחל להתאמן בקראטה עם נכדו כשמלאו לו 65 (כאשר יצא לפנסיה), ובגיל 72 זכה לקבל חגורה שחורה ולא מטעמי רחמים או התחשבות.
או את טרי פארקר מאנגליה או דניס הנובר וגדי סקורניק מישראל שממשיכים להדריך אמנויות לחימה למרות שכבר מזמן שכחו את גיל 70....
בעולם אמנויות הלחימה נפוץ הוויכוח איזו שיטת לחימה טובה יותר, אולם האמת היא שאין שיטה טובה ושיטה גרועה, יש חשיבות רבה להתאמת השיטה למתאמן ולאיכות המדריך. שיטות מסוימות מדגישות גמישות ועבודת רגליים (כמו טאקוונדו) בעוד אחרות ידגישו עבודת ידיים, אחדות ידגישו מהירות (שיטוריו) ואחרות ידגישו תנועה נינוחה ומעגלית (טאי צ'י).
החוכמה הינה למצוא את אמנות הלחימה המתאימה ביותר ליכולות הגופניות ולאופי המתאמן.
אלו המתאמנים בקיוקושינקאי (קראטה במגע מלא) לא ייהנו ולבטח לא יתמידו באיקידו העוסק בתנועה מעגלית ובמגע מבוקר.
בערוץ זה נציג בפניכם מידע רב על אסכולות לחימה שונות, אתם מוזמנים גם לנסות את מערכת האבחון שלנו ולנסות לאתר איזו אמנות לחימה עשויה להתאים לכם יותר.
בהצלחה !
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.